Spaghetele Carbonara este un preparat clasic italian, o rețetă simplă și rapidă de facut pentru cină. Am găsit în sfârșit rețeta originală pentru spaghete carbonara, pe care o ador. Sosul de branza este atat de cremos și de bun încât nu te poți abține să nu mănânci.
Fetiței mele îi place atât de mult acest preparat încât îl gătesc cu aceeași plăcere ori de câte ori am ocazia. Este atât de ușor de făcut, încât poate fi servit atât la cină cât și în fiecare duminică, alături de o salată si pâine cu usturoi.
INGREDIENTE
- spaghete – 400g
- kaizer – 200g
- parmezan – 100g
- branza de oaie – 30g
- oua – 3 buc
- usturoi – 20g
- ulei de masline – 50g
- piper – 5g
- sare – 20g
Kaiserul se taie in bucati mici. Brânza și parmezanul se rad.
Modul de preparare
Kaizerul se prajește în ulei, împreună cu usturoiul. Ouăle se bat într-un castron, adăugând brânză rasă, sare și piper, se amestecă până se obține o pastă fină.
Spaghetele se fierb, se scurg, apoi se amestecă cu pasta fină si cu kaizerul prăjit. Se presară parmezan deasupra.