Retete

Clatite simple pentru micul dejun

83.4KViews
info buletin

Ingredinete

  • 4 linguri cu varf faina
  • 1-2 oua
  • 1 ½ ceasca lapte
  • 2-3 linguri sifon
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Faina, albusul, galbenusul de ou si sarea necesara se pun intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, se amesteca mereu cu un tel. Cand compozitia a devenit neteda si de consistenta unei smantani mai subtiri, se coc clatitele.

Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei si cu ajutorul unui polonic mai mic se toarna din amestec atata cantitate incat prin invartirea tigaii, aceasta sa fie imbracata intr-o foaie subtire. Clatita coapta pe o parte, cu ajutorul unui cutit rotund la varf, se intoarce pe cealalta parte.

Clatitele se pot combina in diferite preparate culinare: branza, carne, legume, dulceata etc.

Citeste  Pizza “Quatro Stagione”
infobuletin
the authorinfobuletin
InfoBuletin este o publicatie online care se adreseaza celor ce doresc sa afle informatii utile din diverse domenii.