Ingredinete
- 4 linguri cu varf faina
- 1-2 oua
- 1 ½ ceasca lapte
- 2-3 linguri sifon
- sare
- ulei
Mod de preparare
Faina, albusul, galbenusul de ou si sarea necesara se pun intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, intr-o oala mai mica, adaugand laptele si sifonul cate putin, se amesteca mereu cu un tel. Cand compozitia a devenit neteda si de consistenta unei smantani mai subtiri, se coc clatitele.
Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei si cu ajutorul unui polonic mai mic se toarna din amestec atata cantitate incat prin invartirea tigaii, aceasta sa fie imbracata intr-o foaie subtire. Clatita coapta pe o parte, cu ajutorul unui cutit rotund la varf, se intoarce pe cealalta parte.
Clatitele se pot combina in diferite preparate culinare: branza, carne, legume, dulceata etc.