Calatorii

Vacanța in Grecia dupa COVID-19

27.9KViews
info buletin

Sezonul de vară s-a deschis în Grecia încă din 14 Mai. Autoritățile elene au solicitat continuu măsuri care să permită redeschiderea în siguranță a turismului, în încercarea de a preveni pierderile financiare. Cu toate acestea, Grecia continuă să păstreze restricțiile stricte de intrare pentru turiști din alte țări din cauza evoluției pandemiei.

Cine poate  călători în Grecia în această vară?

Încă din 14 Mai Gercia și-a deschis granițele pentru cei care doresc să viziteze țara in sezonul estival. Toate demersurile au fost făcute pentru a veni în sprijinul sectorului turistic, pentru a acoperi pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile elene, cetățenii români care doresc să ajungă în Grecia trebuie să prezinte urmatoarele acte:

Formularul de localizare – înainte de a intra în Grecia toată lumea trebuie să completeze formularul de localizare, cel târziu cu o zi înainte de sosire. Formularul necesită informații detaliate despre locul de plecare al pasagerilor, durata sejururilor anterioare în alte țări, precum și adresa șederii lor în Grecia.

Certificat de vacconare COVID-19 – este esențial și trebuie să aibă valabilitatea de 14 zile după ce s-a făcut a doua doză de vaccin.

Dovada unui rezultat negativ COVID-19 – testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore la intrarea în Grecia. Copiilor cu vârsta sub șase ani nu li se cere să facă testul.

Intrarea pe teritoriul Greciei cu avionul, mașina sau vaporul

Intrarea pe teritoriul Greciei pe cale terestră se poate face pe la punctele de trecere a frontierei Evzones granița cu Muntenegru, Promachonas, ormenio și Nimfea din Bulgaria. Călătoria pe mare este permisă în toată Grecia, iar navele străine pot ajunge În porturile Patras, Igoumenitsa și Corfu. Conexiunile cu Albania și Turcia sunt restricționate momentan. Pasagerilor le este permis să intre în Grecia prin toate aeroporturile internaționale.

Ce poți vizita în Grecia?

Ajuns în Grecia poți vizita sit-urile arheologice care sunt deschise pentru toți vizitatorii din toată Grecia, cu o limită de până la 20 persoane în același timp. În timpul vizitelor toată lumea trebuie să poarte mască și să respecte măsurile de distanțare socială.

Poți savura o cafea sau un ceai în spațiile exterioare ale restaurantelor, cafenelelor. Deasemenea trebuie respectate regulile de distanțarea socială, astfel că la o masă pot sta numai 6 persoane. Cei care așteaptă o masă trebuie să poarte mascaîn permanență.

Pentru cei care doresc să facă plajă autoritățile precizează că doar 1000 de persoane au acces pe plajă, iar două persoane pot folosi aceeași umbrela cu excepția familiilor.

infobuletin
the authorinfobuletin
InfoBuletin este o publicatie online care se adreseaza celor ce doresc sa afle informatii utile din diverse domenii.

Lasă un răspuns