Tehnologie

Cum să faci un site web în WordPress ca un profesionist?

18.7KViews
info buletin

Ai ales să faci un site web utilizând WordPress? În cazul în care ai decis că vrei ă îți faci un site web pentru mica ta afacere, dar ai descoperit că este complicat și că îți pierzi timp nu te îngrijora. Realizarea unui site web sau chiar a unui magazin online utilizând WordPress este foarte simplu. Mulți petrec cam 30 de minute pentru a configura de la început până la sfarșit un site WordPress. Platforma este foarte ușor de utilizat chiar și pentru o persoană fără cunoștințe tehnice. Totuși trebuie să urmezi câțiva pași pentru a începe să lucrezi cu WordPress.

Achiziționare nume domeniu

Înainte de a începe să îți construiești site-ul ai nevoie de un nume de domeniu. Numele site-ului il introduc utilizatorii prima oară în bara de căutare a browser-ului lor pentru a accesa pagina ta. Alegerea numelui domeniului poate părea un lucru imposibil, însă cheia succesului este să alegi un domeniu care să reprezinte marca și pe care utilizatorii să îl gasească cu ușurință.

După ce ai ales numele, este important să găsești o firma care poate oferi servicii de găzduire pentru site web. Deoarece site-ul va fi construit pe platforma WordPress, ideal este să găsești acel furnizor care poate oferi mai multe resurse pentru WordPress. Totodată poți achiziționa atât numele domeniului și găzduirea de la același furnizor.

Alegere pachetul și contul de găzduire

Sunt multe firme în ziua de astăzi care oferă servicii complete de la achizționare domeniu și pachet de găzduire. Atunci când alegi un pachet de găzduire trebuie să se potrivească cu cerințele platformei (WordPress) cât și ce nevoi ai (spațiu, viteză, securitate).

Alege tema WordPress

După ce ai ales găzduirea, poți instala plataforma WordPress. Apoi accesează panou de control al platformei, utilizând numele si parola setată de tine. Acum ai posibilitatea de a instala tema preferată. Ân cazul în care nu ești hotărât, nu îți face probleme. Poți schimba tema oricând dorești. Poți folosi ataât teme gratuite puse la dispoziția ta de WordPress sau poți achiziționa teme Premium de pe themeforest.net

Personalizează tema si paginile site-ului

Începe să personalizezi tema aleasă modificând culorile, repoziționând elementele în pagină. Adaugă primul tău articol și testează funcționașitățile site-ului. Deasemenea poți configura meniul și îl poți poziționa în locațiile lui. Nu uita să adaugi Google Analytics pentru a monitoriza vizitatorii pe site.

Dacă ai urmat acești pași atunci ești gata să lansezi noul tău proiect. În cazul în care nu te descurci și ai nevoie de ajutor, poți apela la un programator web.

infobuletin
the authorinfobuletin
InfoBuletin este o publicatie online care se adreseaza celor ce doresc sa afle informatii utile din diverse domenii.

Lasă un răspuns